Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

BIASISWA KECIL YAYASAN TM 2016 UNTUK LEPASAN PT3

BIASISWA KECIL YAYASAN TM 2016 UNTUK LEPASAN PT3YTM EduXcel Jr.

Dengan memberi tumpuan kepada remaja yang diiktiraf dengan pencapaian akademik dan ko-kurikulum yang cemerlang di sekolah menengah untuk sokongan kewangan dan penyertaan dalam pelbagai program pembangunan
YTM Edexcel Jr. 2016
YTM EduXcel Jr. Biasiswa Kecil untuk 2016 kini dibuka untuk permohonan.
YTM EduXcel Jr. Pakej Biasiswa:
Elaun poket tahunan sebanyak RM 1,500.00 selama dua tahun
Peluang untuk menyertai pelbagai program pembangunan


Syarat-syarat permohonan:
Terbuka kepada pelajar tingkatan 4 pada 2016
5A minimum dalam PT3 2015
Aktif dalam kegiatan ko-kurikulum dan sukan
Jumlah pendapatan isi rumah tidak melebihi RM 5,000 sebulan
Tidak perlu menjadi penerima sebarang biasiswa atau bantuan lain daripada pihak yang lain


Diperlukan dokumen (hardcopy disahkan) sokongan:
Satu pasport bersaiz foto
Salinan Kad Pengenalan / Sijil Kelahiran
Salinan keputusan peperiksaan PT3
Salinan Penilaian Psikometrik 2015
Salinan Ibu Bapa / Penjaga Payslip terkini / Penyata J Form / Pendapatan
Salinan Kad Pengenalan TM (Ibu bapa / Penjaga / Keluarga Terdekat)
Perceraian / Kematian / Sijil OKU, jika berkenaan
Salinan Aktiviti Fizikal, Sukan, & Kokurikulum Laporan Penilaian (salinan sijil tidak diperlukan)


Borang senarai semak dokumen yang diperlukan (BORANG SENARAI SEMAK) bersama-sama dengan salinan yang diperakui bagi dokumen-dokumen sokongan yang perlu dikemukakan selewat-lewatnya pada 18 Februari 2016 kepada:


Sekretariat YTM EduXcel Jr. 2016
Yayasan Telekom Malaysia,
Tingkat 14 (S) Menara TM,
Jalan Pantai Baharu,
50672 Kuala Lumpur.
Yayasan TM


Dikenali sebagai Unit Pentadbiran Biasiswa di Jabatan Sumber Manusia sejak Nov 1990 hingga 1993.

Pada awal tahun 1994, Yayasan TM asalnya ditubuhkan di bawah Akta Pemegang Amanah 1949 dan tertumpu untuk menghantar ulama ke universiti berprestij di luar negara dan pada tahun 1997, Yayasan TM mula fokus kepada menyokong penubuhan UNITED (kini Multimedia University).


Bermula tahun 1998, semasa kegawatan ekonomi, Yayasan TM menegaskan kepada kualiti penajaan dan menghantar pelajar cemerlang dengan Universiti Multimedia dan IPT lain.
Menjelang tahun 2003, Yayasan TM secara rasmi termasuk pengurusan Muzium TM sebagai sebahagian daripada objektif untuk memelihara warisan negara, seni dan budaya.


YTM kemudiannya didaftarkan sebagai suatu pertubuhan perbadanan di bawah peruntukan Akta 1952 Pemegang Amanah (Perbadanan) pada tahun 2006. Pada 29 Januari 2007, Yayasan TM telah diperbadankan sepenuhnya dan dikenali sebagai "Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Telekom Malaysia, telah didaftar".


Yayasan TM adalah amanah kebajikan yang ditubuhkan oleh TM dalam menyediakan peruntukan sumber penting untuk memastikan pelajar Malaysia dari pelbagai latar belakang, terutama mereka yang kurang bernasib baik, mempunyai akses yang sama kepada program pendidikan dan pembangunan.Selain daripada peranannya dalam kenaikan pangkat dan kemajuan pendidikan oleh geran pemberian, dermasiswa, elaun penyelenggaraan dan / atau bantuan kewangan, Yayasan TM juga memperuntukkan sumber untuk seni, budaya dan warisan, dengan Muzium Telekom sebagai benefisiari utama pada masa ini. Yayasan TM juga diberi kepercayaan untuk membantu dan organisasi sokongan untuk mencapai satu matlamat yang sama untuk kebaikan negara dan masyarakat.

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .