Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

Biasiswa Pelajar Antarabangsa Di ACU Australia 2016

Biasiswa Pelajar Antarabangsa Di ACU Australia 2016 

Australian Catholic University

International Student Scholarship

Nilai

Biasiswa ditawarkan setiap tahun kepada sehingga 20 ijazah dan pelajar pasca siswazah bersamaan dengan satu setengah daripada fees1 sepenuh masa bagi kursus penerima pengajian.
Sehingga Ijazah dua tinggi secara Penyelidikan biasiswa bersamaan dengan yuran dan wang saku untuk penerima mendaftar dalam Sarjana secara Penyelidikan atau kursus Doktor Falsafah daripada study3 juga akan ditawarkan.


Kelayakan
biasiswa ini dibuka kepada bermula pelajar pasca siswazah dan sarjana muda antarabangsa dengan merit akademik yang cemerlang sekurang-kurangnya keputusan yang purata 80% dalam kajian terlebih dahulu.


Dokumentasi yang diperlukan
Dokumentasi berikut hendaklah dikemukakan dengan permohonan:
Bukti merit akademik, menunjukkan pencapaian purata 80% di seluruh study4 terkini pemohon.
Kriteria pemilihan

Kriteria pemilihan
Pemohon tidak perlu menjadi warga penduduk tetap Australia atau warganegara New Zealand;
Pemohon mestilah mempunyai tawaran untuk tempat dalam ijazah, lepasan ijazah atau PhD di ACU;
Pemohon mesti hadir kampus ACU yang berkaitan sebagai pelajar sepenuh masa;
Pemohon tidak menerima sebarang biasiswa utama lain atau award s5;
Pemohon tidak menghadiri ACU sebagai Kajian Luar Negara atau pelajar Exchange.


Proses pemilihan
Penerima akan dipilih oleh Jawatankuasa Pemilihan yang terdiri daripada Pengarah Eksekutif, International, Dekan Eksekutif setiap Fakulti (atau penama), Dekan Pusat Pengajian Siswazah, Pengarah Bersekutu, Kemasukan Antarabangsa dan Perhubungan Pelajar dan Pengarah Bersekutu, Pemasaran Antarabangsa dan Recruitment.


Keperluan berterusan
Pelajar perlu mengekalkan kemajuan akademik yang memuaskan bagi tempoh mereka sudah tentu mereka. Pemohon yang berjaya juga mesti bersetuju untuk bertindak sebagai duta pelajar untuk ACU dan menyokong aktiviti promosi.


lain-lain

Dalam menimbangkan permohonan, sebagai tambahan kepada syarat-syarat kelayakan dan pemilihan, Jawatankuasa Pemilihan boleh memberi pertimbangan kepada:

Kepelbagaian negara sumber pemohon dan kursus-kursus di mana mereka mendaftar (termasuk seluruh spread kerja kursus dan penyelidikan program ijazah dan lepasan ijazah dan kampus);
Sekiranya pemohon menjalankan ijazah penyelidikan, penjajaran penyelidikan yang diharapkan oleh pemohon dengan kekuatan penyelidikan Universiti.

NOTA KAKI:

1 Bagi pelajar dalam program-program kursus prasiswazah atau siswazah, biasiswa melegakan penerima daripada membayar separuh daripada yuran kursus, menurut biasiswa yang diberikan. Ia tidak menyediakan elaun sara hidup.
Bagi pelajar dalam program-program penyelidikan yang juga menerima biasiswa yuran pengajian yang dibiayai oleh kerajaan Australia, biasiswa itu memberi elaun sara hidup yang sama nilai dengan yang yang wang saku APA dalam kes biasiswa penuh.
Untuk semua penerima, biasiswa itu tidak meliputi kos permohonan visa, Overseas Perlindungan Kesihatan Pelajar, tambang kapal terbang, penginapan, lawatan, teks atau rujukan buku, persidangan atau lain-lain kos pelajar yang mungkin ditanggung dalam mengejar / kursus beliau atau dalam perjalanan ke atau dari Australia dan kampus di mana dia / dia belajar.
2 wang saku untuk pelajar penyelidikan adalah bersamaan dengan wang saku yang dibayar kepada Anugerah Siswazah Australia (APA) penerima wang saku di ACU; termasuk apa-apa top up bayaran yang disediakan oleh pihak universiti.
3 biasiswa Half hanya boleh digunakan oleh pelajar dalam program-program kursus prasiswazah atau siswazah, dan tidak disediakan untuk pelajar yang mengikuti program penyelidikan.
4 Keputusan mesti telah mendapat dalam tempoh dua tahun yang lalu.
5 Apa-apa biasiswa atau award nilai yang, dalam kombinasi dengan nilai Biasiswa ACU Pelajar Antarabangsa, melebihi yuran pengajian bagi kursus ACU penuh kepada mana pelajar itu diterima masuk.

Info Lanjut sila klik di sini.
dan di sini


FOR MALAYSIAN FEEL FREE TO CONTACT:

Cik Nurashikin Jaafar

Education Counsellor

AUG Kuantan Office 

A-271-1 Jalan Beserah Kuantan Star City II

25300 Kuantan Pahang 

Tel: 09-505 5427

Email: nurashikin.jaafar@augstudy.com
             kuantan@augstudy.com

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .