Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

SARANA PSIKOSOSIAL ZON PANTAI TIMUR 2016 SEJAHTERA DI RUMAH, SEJAHTERA DI TEMPAT KERJA


SARANA PSIKOSOSIAL ZON PANTAI TIMUR 2016

 BERTEMAKAN

 "SEJAHTERA DI RUMAH, 

SEJAHTERA DI TEMPAT KERJA"
Berdasarkan website Kementerian Pendidikan Malaysia, Bahagian Psikologi dan Kaunseling, Kementerian Pendidikan Malaysia akan mengadakan program SARANA PSIKOSOSIAL ZON PANTAI TIMUR 2016 bertemakan "Sejahtera di Rumah, Sejahtera di Tempat Kerja".

Tarikh:    1-2 Mac 2016
Tempat:
  ¨ Jabatan Pendidikan Negeri Kelantan
  ¨ Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu
  ¨ Jabatan Pendidikan Negeri Pahang

Objektif:   ¨ Membantu dan memberi ilmu pengetahuan kepada warga Kementerian Pendidikan Malaysia dari pelbagai peringkat melalui pendekatan psikologi dan kaunseling.
¨ Membantu Kementerian Pendidikan Malaysia menjayakan Anjakan 9 Pelan Pembangunan Pendidikan (Anjakan 9 - Berkerjasama dengan ibu bapa, komuniti, dan sektor swasta  secara meluas)
¨ Meningkatkan pelaksanaan program pencegahan, pengembangan, pemulihan dan intervensi melalui aplikasi Modul Perkhidmatan Kaunseling Keluarga, Bahagian Psikologi Dan Kaunseling, KPM.

 
Sekian, terima kasih.

 
Bahagian Psikologi dan Kaunseling
KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .