Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

JOM KETAHUI APA ITU MINGGU MEDIA SOSIAL MALAYSIA

JOM KETAHUI APA ITU MINGGU MEDIA SOSIAL MALAYSIA


Media sosial merupakan sesuatu perkara yang penting dalam kehidupan golongan generasi muda masa kini. Ianya dianggap sebagai kelebihan  dalam jaringan perhubungan yang tanpa sebarang batasan dengan kelancaran serta pantas daripada mana-mana medium perhubungan yang pernah wujud. Namun penyalahgunaannya boleh menjadi satu penderitaan.

Malaysia Social Media Week (MSMW) 2016 adalah sebuah acara yang berprestij bagi menghubungkan orang ramai, kandungan dan perbualan berkisar trend baru yang muncul dalam media sosial dan mudah alih. Dihantar melalui rangkaian persidangan kreatif  dalam talian melalui media sosial, MSMW mencapai meluaskan rangkaian perhubungan manusia, menyambung dan berkomunikasi idea dan pengalaman untuk memajukan pemahaman kita tentang peranan media sosial dalam masyarakat.

MSMW 2016, perhimpunan media sosial yang besar, dianjurkan oleh Malaysia Social Media Chambers dan dianjurkan bersama oleh My Events International dengan sokongan daripada Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia. Program ini berlangsung dari  07 Mac 2016 hingga 13 Mac 2016 pada Berjaya Times Square Hotel, Kuala Lumpur.

Selain  Minggu Media Sosial Malaysia, usaha bersama telah dilancarkan oleh YB Senator Datuk Seri Panglima Dr Mohd Salleh bin Tun Said Keruak, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia untuk menubuhkan pusat latihan kemahiran  media digital dengan  kerjasama Pusat Inovasi Digital Malaysia. Pusat ini dijangka akan menjadi pusat latihan untuk meningkatkan kemahiran digital di kalangan rakyat Malaysia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai MSMW 2016, sila layari http://socialmediaweek.com.my. Terima kasih untuk gambar menarik dari MSMW 2016.

Olahan semula dari sumber di sini dan di sini. 

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .