Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

JUALAN NO PIN UPU UNIK ID DI BSN 2014/2015

JUALAN NO PIN UPU UNIK ID DI BSN 2014/2015
Jualan Nombor Unik ID oleh BSN
Mon, January 20, 12am – Tue, April 8, 12am
MAKLUMAN AWAL MENGENAI NO UNIK ID/NO. PIN BG SESI AKADEMIK 2014/2015 :

1. Mulai Sesi Akademik 2014/2015 TIADA lg penjualan Nombor Unik ID secara Pukal. Pihak BPKP JPT akan menghantar pekeliling makluman kepada pihak sekolah.

2. Pemohon boleh membeli no. unik id/no. pin di kaunter Bank Simpanan Nasional (BSN) dan pemegang kad GIRO boleh membeli terus di mesin ATM atau secara SMS banking apabila permohonan kemasukan ke IPTA/Politeknik/ILKA dibuka untuk capaian (**Tarikh tepat permohonan akan dimaklumkan kemudian).

2. Penjanaan Nombor Unik ID dikemaskini dengan penambahbaikan menggunakan hanya kategori bagi mengelaskan 
 
Program Pengajian Lepasan seperti berikut :

a) Kategori A (RM 10.60):

merangkumi Lepasan SPM/Setaraf, Lepasan SKM, Lepasan Sijil Politeknik, Lepasan Sijil Kolej Komuniti, Lepasan Sijil ILKA.

b) Kategori B (RM15.60) :

Merangkumi Lepasan STPM/Setaraf, Lepasan Matrikulasi KPM/PASUM/Asasi Undang-undang, Lepasan STAM, Lepasan Diploma/Setaraf.

3. Catatan resit pembelian akan ditambah baik dengan penambahan tempoh sah laku Nombor Unik ID bagi tempoh setahun kalendar akademik tahun semasa. (cth: Sesi Akademik 2014/2015)
 BUKA :
Jualan Nombor Unik ID oleh BSN
Mon, January 20, 12am – Tue, April 8, 12am
Sistem Permohonan SPM, Politeknik & ILKA, STAM, STPM & Diploma/Setaraf secara rasmi untuk capaian pemohon mulai jam 12.00 tengah hari Mon, January 20, 12am – Tue, April 8, 12am
 
 
 

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .