Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

Tautan Blog Untuk Pelajar

Tautan Blog Untuk PelajarDi sebelah kiri blog ini terdapat link, Tautan Blog Untuk Pelajar. Link ini mengangungi blog yang dihasilkan  oleh para pendidik di serata Malaysia. Sesuai dengan perkembangan dunia ICT, para pendidik ini turut memanfaatkan pembangunan website secara 'educational blog'. Bagi saya, blog mereka  ini sangat menarik dan bermanfaat untuk proses pembelajaran pelajar khususnya untuk para pelajar.

Contohnya, blog e-pendidikanislam ini, klik sini,   Blog yang dihasilkan oleh Encik Muhammad Bin Abdullah, SM Teknik Seberang Prai bagi saya sangat menarik. Sesuai tagline e-pendidikanislamblog ini, "Mencari Syurga Jiwa', blog yang mengandungi pelbagai muhasabah dan juga contoh soalan ramalan Pendidikan Islam.

Manakala blog Mozac Math Department, klik sini.. Blog ini dihasilkan oleh seorang Cikgu Matematik yang berdedikasi dari Sek Men Sains Muzaffar Syah Melaka. Silalah ya ke blog beliau. Pasti Matematik itu menarik dan mudah!

 Beliau juga menghasilkan sebuah blog Matematik secara video. Terdapat Modul Praktis SPM Mathematics Paper 2 pada entry terbaru beliau, kliki sini, ketika entry ini ditulis.

Thursday, July 22, 2010

Modul PRAKTIS SPM MATHEMATICS PAPER 2
1. Praktis 1 dengan Skema 1
2. Praktis 2 dengan Skema 2
3. Praktis 3 dengan Skema 3
5. Praktis 5 dengan Skema 5
6. Praktis 6 dengan Skema 6
8. Praktis 8 dengan Skema 8
9. Praktis 9 dengan Skema 9
10. Praktis 10 dengan Skema 10Manakala tentang ibadah solat yang merupakan tiang agama kita, para pelajar boleh klik sini. 
Untuk mengetahui tentang tempat-tempat menarik, sejarahnya dan yang menarik tentang Malaysia, silakan ke blog ini, klik sini.

Untuk Bank soalan Peperiksaan, sila klik sini.InsyaAllah dari semasa ke semasa saya akan add url educational blog ini. semoga ilmu yang dikembangkan ini dipandang sebagai suatu amalan mulia di sisi Allah.AMIN

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .