Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

Pengambilan Pelajar Baru Program Pensijilan Tahfiz Al-Quran Darul Quran Jakim–Uiam Sesi 2015-2016 (Ambilan Kedua)

 Pengambilan Pelajar Baru Program Pensijilan Tahfiz Al-Quran Darul Quran Jakim–UIAM Sesi 2015-2016 (Ambilan Kedua)Pengambilan Pelajar Baru Program Pensijilan Tahfiz Al-Quran Darul Quran Jakim–Uiam Sesi 2015-2016 (Ambilan Kedua)

 

  Untuk maklumat lanjut sila layari laman sesawang Darul Quran Jakim atau klik pada pautan berikut : http://goo.gl/e8NC5w
Program ni kolaborasi antara UIA dan darul quran. Pelajar yg diterima ialah berdasarkan keputusan percubaan SPM dan interview yg diadakan. Jadi biasa kemasukannya sebelum keputusan spm diumumkan lagi..

Pelajar akn melanjutkan pelajara
n di DQ selama setahun setengah untuk menghabiskan 30 juzuk hafazan. Lepas tu akan terus diterima masuk ke pusat asasi uia mengikut bidang yang telah ditawarkan.

Matlamat asal program ini ialah untuk melahirkan golongan huffaz professional. Jadi kebanyakan bidang yang ditawarkan ialah beraliran sains, kejuruteraan, architecture, dan law.
Wallahu'alam..0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .