Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

PERMOHONAN KE IKBN JANUARI 2014 PELUANG KEDUA LEPASAN SPM

PERMOHONAN KE IKBN JANUARI 2014 PELUANG KEDUA LEPASAN SPM

 


PERMOHONAN KE IKBN JANUARI 2014 PELUANG KEDUA LEPASAN SPM. IKBN ADALAH SALAH SATU INSTITUSI LATIHAN KEMAHIRAN AWAM NEGARA.


Pengambilan pelajar baru kemasukan Januari 2014, dibuka  dari 30 September 2013 sehingga 31 Oktober 2013.


 

Terbuka kepada semua warganegara Malaysia berusia 18 hingga 30 tahun, tamat Tingkatan 5, sihat tubuh badan dan belum berkahwin. Pemohon boleh mengikuti Latihan Kemahiran peringkat Sijil Kemahiran (SKM) Tahap 1 hingga 5, Persijilan PKKP dan Persijilan Suruhanjaya Tenaga (ST) di Institut Kemahiran Belia Negara, Kementerian Belia dan Sukan Malaysia.

Antara bidang yang ditawarkan seperti Teknologi Mekanikal, Teknologi Automotif, Teknologi Makanan,  Sijil Lanjutan Teknologi Mekanikal (Kimpalan), Teknologi Marin Sijil Teknologi Marin (Penyelenggaraan), Sijil Teknologi Marin (Pembuat Bot Gentian Kaca) Sijil Lanjutan Teknologi Automotif  (Penyelenggaraan Jentera Berat)Diploma Teknologi Mekanikal (Pembuatan - CAD/CAM) dan lain-lain, sila rujuk iklan di atas.


SENARAI IKBN DI MALAYSIA  SILA KLIK DI SINI MUAT TURUN KURSUS, KLIK DI SINI

CARA MEMOHON,  

kepada yang berminat sila layari web Kementerian Belia dan Sukan, http://www.ekbs.gov.my/. Permohonan adalah secara online.
SILA KLIK DI SINI 

0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .