Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

MNRB Holding Berhad ambil SMK Slim River, Perak sebagai sekolah angkat

MNRB Holding Berhad ambil SMK Slim River, Perak

 sebagai sekolah angkat 

Ringan beban sekolah

Syarikat pelaburan, MNRB Holding Berhad menerusi Lestari Cemerlang mengambil SMK Slim River, Perak sebagai sekolah angkat sebagai sebahagian komitmen khidmat sosialnya.


Menerusi program yang dijalankan sejak 2011 itu, MNRB memberi sokongan padu terhadap pelaksanaan pelbagai program berbentuk akademik termasuk Hari Anugerah Cemerlang, baru-baru ini bertujuan memberi pengiktirafan kepada pelajar cemerlang dalam akademik dan kokurikulum.
Manakala, majlis penutupan Program Lestari Cemerlang yang turut diadakan pada masa sama bertujuan mengiktiraf dan berterima kasih kepada MNRB yang membantu sekolah menyediakan kemudahan pembelajaran kepada pelajar.

Pengetua SMK Slim River, Siti Mariam Junid berkata, menerusi sumbangan khidmat komuniti itu, pelbagai aktiviti dilaksanakan sekali gus meningkatkan lagi pencapaian pelajar dalam aspek kokurikulum dan akademik.“Sokongan ini bukan saja meringankan bebanan sekolah, malah memberi peluang pelajar memperbaiki diri terutama pencapaian akademik.

“Terima kasih kerana melalui sokongan ini juga berjaya melahirkan pelajar cemerlang yang menjadi kebanggaan semua,” katanya.

Turut hadir, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan Islam, Pembangunan Sahsiah, Pembangunan Usahawan dan Koperasi Perak, Mohd Nizar Zakaria, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan MNRB Holdings Berhad, Din Marican dan Timbalan Pengarah Pelajaran, Ketua Sektor Jaminan Kualiti Jabatan Pelajaran Negeri Perak, Md Lazim Idris.

Program diserikan dengan persembahan tarian Melayu tradisional, persembahan koir serta kehadiran pelajar cemerlang SPM tahun lalu, Nur Hanida Azera Shahidan yang juga dinobatkan Tokoh Pelajar 2012.

Guru yang menunjukkan prestasi cemerlang dalam meningkatkan pencapaian akademik dan kokurikulum turut menerima sijil penghargaan.

Sepanjang tempoh program Lestari Cemerlang, pelbagai program akademik dijalankan termasuk kelas tambahan, kem motivasi, penyediaan set ulangkaji sekolah serta sumbangan komputer dan penajaan pakaian sukan.

Menerusi sokongan itu sekolah berkenaan meningkatkan pencapaian dalam peperiksaan utama ke tahap membanggakan.

Nur Hanida Azera yang memperoleh 9A, berkata program itu banyak membantunya mencapai kejayaan cemerlang dalam SPM.

“Program ini bersistematik dan banyak membantu saya memperoleh pelbagai ilmu serta memperbaiki kelemahan sedia ada.

“Anugerah ini memberi motivasi kepada saya untuk terus mencipta kejayaan dan mengejar cita-cita sebagai doktor,” katanya yang kini sedang mengikuti kursus Program Asasi Sains di Universiti Malaya.

Program Lestari Cemerlang akan diteruskan di SMK Undang Jelebu, Kuala Klawang, Negeri Sembilan selepas ini.Artikel ini disiarkan pada : 2013/06/30 di Harian Metro
p/s; alangkah bestnya kalau program ni pun dapat dibuat di sekolah saya bertugas0 Comments:

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .