Subscribe Us

Followers, sila tinggalkan link blog saudara saudari ya. Terima kasih sudi mengikuti blog biasa ini

Kerja Kosong Sektor Awam Latihan Separa Perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia

Kerja Kosong Sektor Awam Latihan Separa Perubatan Kementerian Kesihatan MalaysiaAssalamualaikum dan selamat sejahtera. Kepada lepasan SPM tidak mengira tahun bila janji menepati syarat kelayakan kemasukan, silalah mohon ya. Ada elaun lagi semasa lanjutkan pelajaran di Institusi Kesihatan di Kementerian Kesihatan Malaysia. Terdapat 2360 kekosongan jawatan di Suruhanjaya perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). 

Suruhanjaya perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mencari individu yang berintegriti, memiliki kemahiran interpersonal, daya tahan, komitmen, orientasi sosial serta semangat berpasukan yang tinggi untuk menyertai perkhidmatan awam:
1. Jururawat
2. Penolong Pegawai Perubatan
3. Juruteknologi Makmal Perubatan
4. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
5. Juru X-Ray
6. Penolong Pegawai Farmasi
7. Jurupulih Perubatan Anggota
8. Jurupulih Perubatan Carakerja

Boleh rujuk artikel saya sebelum ni, Cara menjadi jururawat Selepas SPM , sila klik di sini.
Kerjaya Penolong Pegawai perubatan, sila klik di sini.
Kursus Anjuran Kementerian Kesihatan Malaysia, sila klik di sini.


Pendaftaran permohonan jawatan adalah sepanjang masa dan hanya diterima melalui online sahaja. Sebarang surat menyurat dan penghantaran resume tidak diperlukan. 

Tempoh sah laku permohonan adalah lima tahun. Urusan pengambilan adalah tertakluk kepada kekosongan jawatan yang dilaporkan oleh Kementerian/Jabatan dan hanya calon yang berjaya melepasi tapisan akan dipanggil temu duga.

Dalam bulan Ogos ini, SPA akan melaksanakan urusan pemilihan calon untuk mengikut Latihan Separa Perubatan Sesi Januari 2014. 


Calon-calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan-jawatan di bawah tidak perlu mendaftar semula. Namun demikian, sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku. Tarikh tutup untuk permohonan baru adalah

sebelum atau pada 31 Julai 2013 (Rabu) jam 11.59 malam.
1 Comments:

Ikhwan Fahmi said...

Terima kasih atas informasi yang diberi
-->http://bit.ly/jururawat2014

Disclaimer

(c) Blog ini bukanlah pandangan rasmi pemilik blog atau majikan pemilik blog. Pemilik blog adalah tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman blog ini .